Tekstaripalsta -tiedote

Tekstaripalsta

Äly hoi!

Kuka älypää sinne tekstaripalstalle oikein kirjoittaa? Ei niitä ainakaan kukaan lue. Vielä kun joku valopää keksisi tehdä tekstaripalstasta näytelmän. No, niinhän me sitten keksittiin. Ideoita tuli jopa liikaakin, poimittiin parhaat päältä, väännettiin niistä huumoria, Meloksen Rauno teki biisejä, lisättiin vähän tanssia, ripaus rotestilaulua ja hyppysellinen asiaa. Lopputulos on älyttömän hauska. Tule vaikka itse katsomaan, jos et muuten usko. P.S mukana noin sata tekstaria, tule katsomaan onko sinun tekstarisi päässyt mukaan.

Tekstiviestipalstaa ei juuri kukaan tunnusta lukevansa, mutta kaikki tuntuvat tietävän mitä siellä lukee. Ugin teatterissa on kohta mahdollista tutustua tekstaripalstaan lukematta, sillä helmikuussa Tekstaripalsta nähdään näyttämöllä.

 

Esitys on viihteellinen sisältäen sketsejä, lauluja ja muuta mukavaa. Kaikki esityksen sisältö on poimittu Uudenkaupungin sanomien tekstiviestipalstalta. Näytelmän työryhmä luki noin puolentoista vuoden ajalta olevat tekstarit läpi moneen kertaan ja niistä poimittiin sellaiset, joista voisi saada jotain kiinnostavaa aikaiseksi. Ideoita tuli todella paljon, joista sitten Tiina ja Jari Luolamaa valitsivat parhaat tai kokonaisuuden kannalta sopivimmat.

 

Rauno Melos sävelsi, sanoitti ja sovitti useita hienoja lauluja. Rauno myös säestää esityksessä ja tekee taustaääniä. Luvassa on reilu puolitoista tuntia viihdettä meistä itsestämme. (Esitys kyllä sopii myös muille kuin ukilaisille, sillä samoista koirankakoista sitä kirjoitetaan ympäri Suomea ja vain pari aihetta on selkeästi paikkakuntakohtaisia).

 

Esityksestä on pyritty tekemään hauska ja viihdyttävä. Tekstareita on luonnollisesti ymmärretty tahallaan väärin ja niitä on siirretty vääriin konteksteihin. Esityksessä mukana olevat tekstiviestit on valokuvattu ja ne projisoidaan yleisön nähtäväksi, yhteensä noin sata tekstaria.

 

Työryhmä: Annikka Hallikainen, Terhi Melos, Tiina Luolamaa, Hanna Kari, Mirja Sinisalo, Teija Julmala,

Emma Itäranta, Raimo Nummela, Tapio Nurmi, Jari Luolamaa, Rauno Melos.

 

Käsikirjoitus: Tiina ja Jari Luolamaa työryhmän ideoiden pohjalta

 

Ohjaus: Tiina ja Jari Luolamaa

 

Musiikki ja laulujen harjoitus: Rauno Melos

Valot: Lasse Onninen

Tekstiviestien projisoinnin tekninen toteutus: Lasse Muurinen

 

Näyttelijät:

Annikka Hallikainen

Terhi Melos

Tiina Luolamaa

Hanna Kari

Mirja Sinisalo

Teija Julmala

Emma Itäranta

Raimo Nummela

Tapio Nurmi

 

Esitykset:

pe 08.02. klo 19:00
ti 12.02. klo 19:00
la 02.03. klo 14:00
to 07.03. klo 19:00
la 09.03. klo 19:00
to 14.03. klo 19:00
ke 20.03. klo 19:00
la 23.03. klo 14:00