Kuvaaja Jen Theodore on Unsplash

Teatteri harrastuksena

Teatteriharrastuksen pariin pääsee helpoiten osallistumalla Vakka-opiston järjestämälle teatteritaiteen perusopinnot kurssille. Kurssi on suunnattu kaikille ja osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta. Kurssilla harjoitellaan itseilmaisua ja esiintymistä. Harjoitteet ovat aluksi helppoja ja ennen kaikkea hauskoja, moni onkin sanonut, ettei ole vuosiin nauranut yhtä paljon. Kurssille osallistuminen ei tarkoita sitä, että myöhemmin olisi pakko ryhtyä näyttelijäksi, teatterikärpäsen purema tosin voi viedä mennessään. Moni Uudenkaupungin teatterin ja Teatteri Lentävä lokin ”tähtinäyttelijä” on tullut kurssille vain sen takia, että uskaltaisi helpommin avata suunsa.

Harrastuksena teatteri on monipuolinen ja sosiaalinen, teatteria tehdään ennen kaikkea ryhmässä, kaveria tukien. Teatterin perusyksikkö ei ole minä vaan me. Teatterin tekeminen auttaa meitä kehittymään ihmisenä ainakin sen verran, että itseään ei ota liian vakavasti, sillä virheet ja mokat ovat teatterin tekemisen suola. Tietenkin teatteri kehittää ilmaisutaitojamme, josta ei kaiketi ainakaan haittaa ole.

Teatterissa tehdään toki paljon muutakin kuin näytellään. Mikäli olet kiinnostunut esim. puvustuksesta, lavastuksesta, teatteritekniikasta tai jostain muusta mitä ikinä voikaan kuvitella teatterissa tehtävän, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Liittyvät kuvat: