SATTUU JA TAPAHTUU

Mikään ei ole totuutta ihmeellisempää, joten miksi ei tekisi näytelmää ihan aidoista tilanteista. Tästä ajatuksesta lähdettiin liikkeelle syksyllä 2023 ja pyydettiin ihmisiä kirjoittamaan mokia, joita on sattunut itselle tai jollekin tutulle. Sitten vaan odoteltiin, että millaisia tarinoita alkaa tulla. 

Tämän jälkeen alkoi tarinoiden muokkaaminen yhdeksi ja samaksi näytelmäksi. Uudenkaupungin Teatterin näyttelijä Teija Julmala tarttui haasteeseen ja alkoi luoda mokailu-tarinoista yhtenäistä kokonaisuutta kuin palapeliä. 

Jotta palat sopivat yhteen tarinoita oli muokattava säilyttämällä kuitenkin tarinoiden punainen lanka. Tarinoita yhdistettiin myös niin, että samalle roolihahmolle tapahtuu useamman eri tarinan mokat. Luonnollisesti oikeat nimet korvattiin keksityillä nimillä.

Oman palasensa palapeliin tuo myös Uudenkaupungin Teatterin improvisaatioryhmä, jonka taidonnäytettä nähdään esityksessä sekä kohtausten välillä että esitysten lopussa. Näin yleisökin saattaa saada vaikuttaa näytelmän etenemiseen!

Palapeliteemalla jatketaan myös ohjauksen suhteen, sillä näytelmällä on kolme ohjaajaa. Jari Luolamaa ottaessa päävastuun ohjauksesta apuohjaajina toimivat teatterisihteeri Katja Laine ja käsikirjoittaja Teija Julmala. 

Teatterilla kuulee usein sanonnan, että moka on lahja ja sitä se todellakin on tässä projektissa. Tule siis sinäkin nauttimaan oikein kunnon mokailusta!

 

Käsikirjoitus Teija Julmala

Ohjaus Jari Luolamaa, Teija Julmala, Katja Laine

Lavastus Jari Luolamaa

Valosuunnittelu Lasse Onninen

Äänisuunnittelu Jari Luolamaa, Santtu Käkönen

Puvustus Katja Laine

Rekvisiitta, valokuvat, käsiohjelma Katja Laine

Rooleissa: Jenina Friberg, Jaana Juopperi, Kirsi Koponen, Eeva Laakso-Sura, Susanna Pihlaja, Timo Räisänen, Anniina Väisänen. 
Improryhmä Tyhjä Tuoli, vaihtelevasti eri kertoina: Marianne Aulin, Tiina Erälinna, Teija Julmala, Lea Myllymäki, Suvi Sammalisto, Johanna Sillgren, Johanna Syrjälä, Tiina Virkkunen

Ensi-ilta 15.3.2024
Liput 10 €
Kesto n. 1h
 
Esitykset:

 

Pe 15.03. klo 19:00 ensi-ilta
Ti 26.03. klo 19:00  
La 06.04. klo 13:00  
La 13.04. klo 13:00  

 

Lippuvaraukset: teatterin toimisto +358 2 8451 5440. /sähköposti: toimisto@uudenkaupunginteatteri.fi.  

Ti – pe klo 09.00 – 13.00 pyhäpäivät pois lukien. Kullervontie 11 a.

 

 

Liittyvät kuvat: