Autotehdas-näytelmä kertoo tehtaasta ja sen työntekijöistä ennen ja nyt. Miten aika on muutuunut ja mikä on edelleen kuin ennenkin? Tule ja näe itse!
Suomen suurimmasta tehtaasta ja sen historiasta kertova näytelmä saa ensi-iltansa 1. helmikuuta. Näytelmä ei ole ihan perinteinen näytelmä, esitys on eräänlaisesta dramatisoitu luento. Esitys keskittyy kahteen ajanjaksoon, tehtaan perustamiseen ja alkuaikoihin sekä viimeisiin vuosiin. Näytelmä ensimmäisellä puoliskolla vuorottelevat 50 vuoden takaiset tapahtumat ja nykyaika.
Normaalista luennosta esitys poikkeaa siten, että monet tapahtumat nähdään näyteltyinä. Tunnetut henkilöt esiintyvät omilla nimillään ja heidän sanomisensa ovat totta eli kirjoista esiin kaivettu. Tavallinen kansa on mielikuvituksen tuotetta, tosin siinäkin on pyritty todenmukaisuuteen. Näytelmässä ei sinänsä ole mitään uusia paljastuksia, mutta harva esim. tietää kuinka tehdasta yritettiin ajaa väkisin konkurssiin. Vaikka kyse onkin ns. luennosta ja seassa vakaviakin aiheita ei huumoriakaan ole unohdettu.
 
Väliajan jälkeen näytelmän luonne muuttuu ”tositeatteriksi”. Näyttämöllä ei nähdä roolihenkilöitä, vaan oikeita autotehtaan työntekijöitä. Oman tarinansa kertovat autotehtaan entinen työntekijä ja nykyinen työntekijä. Näiden lisäksi eri teemoja kommentoi yleisellä tasolla Uudenkaupungin sanomien pitkäaikainen päätoimittaja Matti Jussila. Nykyisenä työntekijänä nähdään Tehtaan sankarit sarjasta tuttu Topi Kauppinen ja entisenä työntekijänä Antti Kotilainen.
Ohjaus Jari Luolamaa
Rooleissa: Johanna Sillgren, Erika Lehtonen, Päivi Heikkilä, Elina Lehtiranta, Pauli Myllymäki, Santtu Käkönen, Jari Turunen ja Ari Niittyluoto.

Liittyvät kuvat: